Yayında Olan Eserlerim

29 Mart 2018 Perşembe

Buyruk'un Yeni Basımı



Büyük güçlükler içinde ilk basımını 1983 yılında gerçekleştirdiğim İmam Cafer Buyruğu'nun şu günlerde 5. Basımı yapılıyor. Belgesel olan çalışma yeniden ele alınıp işlenmiş, güncelleşmiş konumda. Kitabın kısa arka kapak yazısı şöyle:

"Kırkların Cemi ile başlayan, Gadir Hum olayı ile biten bir sürecin öyküsüdür Buyruk. Sonsuz zaman döngüsü ve yaratılış öyküsünü anlatan. bu süreç; olağanüstülükler, düşler, söylencelerle bezenmiş, törenlerle şenlendirilmiş, ilke ve yaptırımlarla donatılmış.bir inanç dünyası.  Geçmişin karanlığından süzülüp gelen umut ışığı. Dost elinden sunulan dolu, sevgi pınarından akan su olmuş. Öyle ki, o doluyu içen ozanın dili çözülmüş, deyiş söylemiş. O sudan içen aşık, muradına ermiş .
Böylesine bir dervişin kılavuzluğunda toprak damlı Anadolu köylerini gezmek, bağlama çalınan odalarda deyiş dinlemek, muhabbete katılmak ister misiniz?
Anadolu insanının yolunu belirleyen ve gönlünü aydınlatan yazmalardan bir araya getirilen bu yayın, dipnotlarla zenginleştirilmiş olarak sunuluyor. Halk için olduğunca, araştırmalacılar için de önemli bir kaynak."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder